Vedomosti starovekých Indov

18.01.2018 09:22

Údolie Indu v severozápadnej Indii a Pakistáne, júl 2011. Paleontológovia objavili lebku starú 4300 rokov, v ktorej je niekoľko vyvŕtaných otvorov. Prekvapení vedci došli k názoru, že tieto otvory zodpovedajú uskutočnenej operácii mozgu. Zdá sa dokonca, že operácia bola úspešná, pretože rana vykazovala známky pokročilého hojenia.

Starí Indovia poznali a používali neuveriteľne pokročilé medicínske a chirurgické postupy, ktorých príkladom môže byť operácia lebky. Tieto pokročilé medicínske postupy boli v Indii známe v neuveritelne dávnej minulosti.

Védski učenci tvrdia, že starodávní Indovia boli schopní vykonávať nielen operácie mozgu, ale ovládali aj ďalšie pokročilé lekárske techniky. Mnohé z týchto znalostí medicíny boli zapísané v sanskrtskom texte z roku 800 pred naším letopočtom známom ako Sushruta Samhita.

Ide se o rozsiahlú knihu o medicíne, ktorá obsahuje informácie o viac než 11000 chorobách. Píše sa tu o 700 liečivých rastlinách, 64 prípravkoch z minerálnych materiálov a 57 prípravkoch zo živočišnych materiálov. Táto kniha je považovaná za základ tradičnej indickej medicíny Ayurvédy. Je tu opísaných aj osem typov operácií: rezanie smerujúce dovntútra, odrezávanie, prepichovanie, prehľadávanie vnútorných častí tela, odoberanie z tela, odoberanie telových tekutín a dokonca zašívanie rán (ktoré teda existovalo už pred 2600 rokmi!). 

Odkiaľ tieto informácie Indovia čerpali? Aký príbeh sa za tým skrýva? Názov Sushruta Samhita neznamená, že Sushruta túto knihu napísal. Informácie, ktoré tu spísal, získal od Dhanvantariho. Bol tento učenec starodávny astronaut - ako to tvrdia niektorí ufológovia, alebo bol Adamita? Napokon podobné znalosti vykazovali aj starovekí učenci v Egypte, obrovské vedomosti mali Sumeri v Mezopotámii .... Tieto znalosti svedčia o prítomnosti veľmi inteligentných a učených bytostí na Zemi pred mnohotisíc rokmi.

zdroj: https://www.suenee.cz