Pôvod ľudí

06.01.2017 15:17

Lidé nepocházejí ze Země, tvrdí americký expert

S kuriózní hypotézou přišel americký ekolog dr. Ellis Silver. Je přesvědčen, že před 60 000 až 200 000 lety vysadili mimozemšťané na naši planetu již hotové jedince rodu Homo sapiens. Podle něj pro to svědčí velké množství důkazů, mj. naše pokožka, která je citlivá vůči Slunci, a také bolesti páteře a zad při práci, jež zjevně souvisí s nižší gravitací na domácí planetě. Země podle něj mohla sloužit jako vězení pro živočišné druhy s přirozenými sklony k násilí.

 

Ve své knize "HUMANS ARE NOT FROM EARTH: A SCIENTIFIC EVALUATION OF THE EVIDENCE" Ellis zmiňuje i další odlišnosti lidského druhu, které svědčí o tom, že nepochází ze Země. Je to například mimořádně velká hlava dítěte, která se velmi obtížně dostává porodními cestami, a dělá z porodu vysoce rizikovou záležitost jak pro matku, tak pro dítě. Žádný další živočišný druh na naší planetě tyto problémy nemá.

 

Lidstvo také velmi často trpí chronickými nemocemi. Důvodem je fakt, že naše tělesné hodiny jsou nastaveny na 25hodinový den, což se prokázalo ve spánkových laboratořích. A proto se mnozí z nás necítí na Zemi dobře. "Podle mě se lidstvo vyvinulo na jiné planetě a bylo sem přeneseno jako již vyvinutý druh," soudí Ellis.

 

Autor doufá, že jeho kniha vyvolá diskusi a povede k pátrání o důkazech, zda je jeho teorie správná. I další vědci jsou přesvědčeni, že některé bakterie se na Zemi dostaly z vesmíru. Astrobiolog z NASA Chris McKay ale tvrdí, že dospět k závěru, že se tady vyvinul mimozemský život, je "velký skok".

Zdroj: DailyMail